להנות בטבע - יותר
 
9 הפריטים ההכרחיים להרפתקה בטבע

9 הפריטים ההכרחיים להרפתקה בטבע

בניגוד לאופי הפוסטים הקודמים בסדרת ה״תפסיקו לסחוב אחריכם תיקים של 90 ליטר עם 22 ק״ג של ציוד גרוע״, בהם אני בעיקר מטיף על מה אתם צריכים להפסיק להביא, או את מה אתם צריכים להחליף, הפוסט הזה מוקדש לדברים החשובים שאת צריכים לוודא שאתם כן מביאים איתכם כשאתם יוצאים להרפתקה בטבע.

אני כן אוסיף ואומר, בכל זאת, כי אני חייב, שרשימת הפריטים ההכרחיים, גם בהכרח, מגדירה את שאר הפריטים שאתם לוקחים כמותרות. וזה ממש ממש סבבה להביא מותרות רק תוודאו ש:

  1. אתם מבינים, באמת באמת, שאלו מותרות.
  2. הם מוסיפים לכם ערך אמיתי בטיול.
  3. הם לא מכבידים יותר מדי על כל החוויה (ואני לא מדבר רק על משקל).

נראה טריוויאלי, אני יודע, אבל זה מאוד נפוץ לארוז דברים מחוסר מחשבה, חוסר ידע ובעיקר מתוך הרבה פחד. לא סתם אומרים ש״אדם אורז את פחדיו״. אחת המטרות של סדרת הפוסטים הזאת, וכל הבלוג הזה בעצם, היא לספק לכם את הידע ואת ההבנה של העקרונות הבסיסיים כדי שתוכלו להפסיק לפחד ופשוט להנות יותר!

אחלוש, אז הנה הרשימה:

1. מפה

אל תטיילו בלי. גם אם אתם לא תמיד משתמשים.

מפה היא קודם כל אמצעי בטיחות, והיא עשויה להציל לכם את החיים, או לכל הפחות להפוך ברבור של הלייף לגיחונת חצי-מהנה.

מעבר לבטיחות, מפה זמינה מאפשרת לכם לתכנן טוב יותר את ההליכה שלכם, להבין את תוואי ההליכה מראש, איפה יהיה נחמד לעצור, מתי נפגוש את הנחל הבא ואיזה עיקופים במסלול שווה לעשות (והיא בטח הכרחית אם אתם הולכים בלי לדעת לאן) ובלי קשר זה גם סתם כיף לדעת איפה אתה ומה יש מסביבך.

בעיקרון אפשר להשתמש במפה בסמארטפון, בהנחה ואתם דואגים שתשאר לכם סוללה (בין אם ע״י השארת הטלפון כבוי או לקיחת סוללה ניידת). מפה פיזית היא קצת יותר אמינה והרבה יותר נוחה לטעמי, אבל בשביל לוודא שהיא אמינה צריך לארוז אותה בניילון מראש, שתעמוד בגשם ובזיעה (אם אתם מהמזיעים, כמוני, תרשו לטיפ הזה לחסוך לכם מהצורך בניסיון אישי – Trust me).

מפות פיזיות עשויות גם להיות קצת יקרות (כמה עשרות שקלים) ואפשר לצמצם את הרכישה הזאת ע״י הדפסה של מפה מהאינטרנט אבל זה קצת יותר קאדר.

2. מצפן

משלים למפה כדי שתוכלו לנווט כמו שצריך. אני ממליץ לשים אותו בשלוף (אצלי הוא מחובר לרצועת כתף) ולהסתכל עליו מדי פעם, זה עשוי למנוע התברברויות רציניות. אני לא רואה טעם במצפן רציני אלא אם אתם מתכננים ניווט מחוץ לשבילים מסומנים. מצפן של 5 דולר יאפשר לכם להצפין את המפה על כיפאק.

3. משרוקית

מגיעה כמעט בכל רצועת סטרנום. חשובה בשביל להזעיק עזרה, שוקלת כלום, עולה כלום ולא תופסת מקום – נכנס לתיק!

האמת שלהכניס אותה לתיק זה רעיון פחות טוב ועדיף שהיא תהיה זמינה. דמיינו שתצטרכו אותה אחרי שנפלתם מצוק של 5 מטר ונשברו לכם כמה איברים. זה יהיה מבאס לנסות לחפש אותה בתיק עם שני ידיים שבורות.🤕

4. אש

מעבר לכך שזה לרוב הכרחי לבישול, היכולת להדליק אש עשויה להציל אתכם בכמה דרכים שונות. ראשית במידה ונקלתם למז״א חורפי ממה שנערכתם אליו, ניתן להשתמש במדורה לטובת חימום (מי מכיר מיטת גחלים?). שנית אם נפצעתם באיזור מבודד ואין לכם יכולת להתקדם תוכלו להשתמש במדורה בשביל לסמן למי שמחפש אחריכם (מה שמוביל לחשיבות של לעדכן את אחד הקרובים במסלול שלכם). חשוב גם לדעת איך להדליק מדורה למי שעוד לא התנסה בזה, זה נהיה קשה יותר ברוח עם עצים רטובים.

5. פנס

פנס זה נחמד לאיזור המחנה אם מבשלים או מקימים מחסה בחושך, אבל החשיבות האמיתית שלו היא ביכולת שלו לאפשר לכם ללכת בחושך בלי לאבד את הדרך או להיפצע, ועל כן על פי כך הוא צריך להיבחן. אתם עשויים להיכנס להליכה בחושך אם התברברתם או תכננתם לא נכון את המסלול ופנס טוב יאפשר לכם להגיע לאיזור חם יותר, למקור מים או לעזרה למטייל שנפצע.

הפנס שלכם צריך לאפשר לכם הליכה של כמה שעות בחושך מוחלט, וזאת ניתן להשיג ע״י זמן חיי סוללה ארוך מספיק ועוצמת אור מספקת.

עדיף שתיקחו איתכם פנס עם אופציה לאור אדום. אור אדום הוא יותר חסכוני בסוללה, יותר חשאי (מה שלפעמים חשוב) ובעיקר שומר על ראיית הלילה שלכם טוב יותר (מה שגם מאפשר להשתמש פחות בפנס).

אחד כזה יעשה את העבודה מעולה.

6. ערכת עזרה ראשונה

ערכת ע״ר היא תחום שנהוג די להפריז בו, גם במגוון הדברים שלוקחים וגם בכמויות, למרות שרוב הפריטים בו הם לא באמת מצילים חיים ואפילו לא מונעים פציעה חמורה או פגיעה בריאותית משמעותית. אפשר לקנות כאלה מוכנות אבל אם תכינו בעצמכם היא תהיה יותר קלה ומדויקת לצרכים שלכם. בשביל להרכיב את הערכה שלכם צריך להחליט מה לוקחים וכמה מכל דבר.

  • מה לוקחים?
    • תלוי בלוקיישן בו אתם מטיילים, והסכנות שאתם עשויים להיתקל בהם (הסיכוי שתצטרכו ח״ע בלוקיישן שהוא לא איזור מלחמה הוא אפס).
    • תלוי במיומנויות שלכם, ובמה אתם יודעים להשתמש.
  • כמה לוקחים?
    • תלוי בכמה זמן יעבור בין אספקה לאספקה. ערכת העזרה הראשונה שלכם צריכה להספיק לכם עד העיירה הבאה, ולא לכל הטיול!
    • תלוי בכמות המטיילים שאיתכם. זה צריך להשפיע בעיקר על דברים שכנראה יעשה בהם שימוש תדיר, כמו משחה לשלפוחיות או אמצעים מניעתיים. אל תכפילו פריטים שהסיכוי להשתמש בהם קטן מאוד, ותאמו עם השותפים לדרך מה לוקחים.

אז מה בתאכלס חשוב?

  1. איזולירבנד (או לייקופלסט)
  2. פלסטרים ותחבושות (מיקס של גדלים)
  3. כדורים נגד שלשול
  4. מחט (לניקוז שלפוחיות)
  5. קרם נגד שלפוחיות

זאת הרשימה הגנרית. תוסיפו אליה את הפריטים שחשובים לכם באופן אישי (נניח כדורים למיגרנה אם יש לכם), ופריטים שחשובים לאיזור בו אתם מטיילים (נניח כדורים נגד מלריה).

7. ערכת תיקונים

ערכת התיקונים זה משהו שאנשים נוטים לזנוח כי זה לרוב לא מסכן חיים ונראה לא סביר שידרש, אבל תקלה בציוד טיולים שלכם היא משהו שיכול להפוך טיול להרבה פחות מהנה.תיקונים שעשויים להידרש בזמן טרק (את רובם יצא לי לחוות ולתקן תו״כ) כוללים:

  • שק״ש קרוע
  • רצועת שעון יד קרועה
  • מכנס קרוע (אבל ממש קרוע!)
  • תיק קרוע (או ריצ׳רץ׳ תקול)
  • אוהל קרוע
  • פאנצ׳ר במזרן מתנפח
  • סוליית נעל עייפה
  • ומעיל פוך קרוע
איפשהו בהרים של גרמניה.
אל תגידו לי זה לא יקרה.

הבנתם את הראש. היופי הוא שניתן לתקן את כל הדברים האלה עם מעט מאוד ציוד:

  1. חוט ומחט – אותה מחט מערכת ע״ר. יש כאלה שלוקחים חוט דנדטלי.
  2. איזולירבנד – תלפפו קצת על המקל הליכה או איזה עיפרון. לא להביא גליל!
  3. כמה סיכות ביטחון
  4. ערכת תיקון פאנצ׳רים למזרון (למי שיש מתנפח)
  5. סכין קטנה – ותרו על הלדרמן (או כל מולטיטול), סכין קטנה ששוקלת 20 גרם תעשה את העבודה יופי.

זהו בערך. הא, ותלמדו לתפור אם אתם לא יודעים (משהו בסיסי, לא לעוף).

8. חילוץ לוויני

חשוב בעיקר כשאתם הולכים לבד במקומות מבודדים. בפועל יש כל מיני דרכים להזעיק חילוץ לוויני. אני מטייל עם עם מכשיר שנקרא PLB, שזה ראשי תיבות של Personal Locator Beacon, ותפקידו הוא לשלוח את המיקום שלי, לאחר לחיצה, במשך 24 שעות ללוויינים של הצבא האמריקאי, שיזניק את יחידת החילוץ שהכי קרובה אלי. מכשיר פשוט, ללא דמי מנוי, ללא צורך להטעין אותו (יש סוללה שמספיקה בדיוק לשימוש אחד ותוקפה הוא 7 שנים). פשוט שימו אותו במקום נגיש ותשתמשו בו אם אתם בסכנת חיים אמיתית.

אני משתמש ב-recueME. אחד הקלים והמשתלמים שניתן להשיג.

9. סוללה ניידת

הכי פחות קריטי ברשימה, ובעיקר חשוב אם אתם מתכוונים להשתמש בסמארטפון לטובת ניווט/מצפן/פנס.

בלי קשר, זה נחמד לשמוע קצת מוזיקה/פודקאסטים בזמן הליכה. סוללה ספייר תאפשר לכם לעשות את זה בלי להסתכן בפלאפון מרוקן סוללה כשתצטרכו אותו בזמן חירום. אני קניתי לאחרונה את ה-Anker PowerCore 10000 אחרי שקראתי הרבה המלצות עליו. הוא מאוד קל וקומפקטי ביחס למתחרים אבל עוד אין לי עליו מספיק קילומטראז׳ בשביל לתת המלצה מושכלת.

 

יש משהו שאתם לא יוצאים לטיול בלעדיו? שתפו בתגובות..

 

יאללה,

צאו קלילים,

ניבגי.

 

 

 

פוסט זה מכיל קישורים למוצרים תחת תכנית שיווק שותפים, מה שאומר שאני עשוי לקבל עמלה צנועה עבור רכישות דרך קישורים אלו ללא תוספת תשלום עבורכם. הכתיבה שלי תמיד מבטאת אך ורק את דעתי האמיתית והכנה, ואני לעולם אמליץ רק על מוצרים שאני באמת מאמין בהם ורכשתי או הייתי רוכש אותם לעצמי. אל תקנו שטויות שאתם לא צריכים(!), אבל אם אתם כבר צריכים, מה אכפת לכם?! תתמכו באתר😋
תודה,
ניבגי.

2 Comments

    1. admin

      נכון וכן. צריך להירשם אצל החמ"ל שלהם ("שלהם" זה לפי ממי קנית את המכשיר – שלי של ארה"ב). מקבלים הוראות איך לעשות את זה ביחד עם המכשיר. דורש למלא שאלון באינטרנט וזהו. 10 דקות.

התגובות סגורות.