בגדול..
אז עינב ואני יצאנו לדרך לפני קצת יותר מחודש וסוף סוף הזדמן לי לכתוב על רשימת הציוד שלי (מניסיוני זה תוכן שהרבה אנשים מוצאים בו הרבה תועלת למרות שזה קצת טרחני לייצר אותו). לקוראים החדשים או אלה שלא זוכרים, הנה קצת רפרנס למה זאת "הדרך" הזאת. אז בפוסט הזה אתאר בגדול מה לקחתי ואיך החלטתי מה לקחת (יענו החכה בשבילכם). זאת רשימת ציוד למי שמתכנן לנדוד תקופה ארוכה, מתכנן לשלב טרקים ולינת שטח בנדודיו ולהמשיך להישאר פרודוקטיבי. אבל בתאכלס, גם אם אין לכם שלושה v-ים, היא עשויה בהחלט לעזור לכם לגבש את הרשימה שלכם.
מתחילים..
איך הגעתי לרשימה?
בעיקרון זה יכול להרגיש קצת קשה להתכונן למשהו כללי כמו חיים בדרכים. על מה אפשר לוותר בתאכלס?
אז האמת שעבורי זה היה די פשוט. אני ועינב נאלצנו לעזוב את הדירה שלנו ובגדול לארוז הכל. האריזה אפשרה לי פשוט לשאול על כל דבר שיש לי האם אני צריך אותו איתי בנדודים, האם שווה לי לאחסן אותו (בהתחשב שאין לי כל כך איפה לאחסן ציוד), ואם לא, להחליט האם אני מוכר/מוסר/תורם/זורק. זה לא היה מאוד קשה בהתחשב בכך שגם בעיר אני יחסית מינימליסט ומשתדל לא לאגור יותר מדי חפצים. התהליך הנ"ל הסתיים בדירה ריקה, תיק ארוז לטיול, ארגז אחד למחסן של אמא (חצי ממנו זה בגדים), לא מעט כסף מדברים שמכרתי וכמה חברים מרוצים שקיבלו דברים שווים.
אז איך אפשר לבדוק אם ארזתם טוב?
פתרון פשוט הוא לחיות מהתיק שארזתם איזה שבוע לפני היציאה. אני ועינב יצאנו מהדירה שבועיים לפני הטיסה כדי להוריד לחץ ולבלות קצת אצל ההורים לפני שיוצאים. אחרי שחיים מהתיק במשך שבועיים, זה עוזר להבין איזה דברים עשויים להיות חסרים או מיותרים.
בכל מקרה, כך הגעתי לרשימה שלמטה.
העקרונות
העיקרון המרכזי שצריך להנחות הוא שהכל ניתן לשינוי בדרכים – אז אפשר להוריד לחץ בנוגע להכל. ההרכב ישתנה בכל אופן בצורה יחסית משמעותית בטיול ארוך – אז זה לא כזה משנה עם מה יצאתם. כמה עקרונות שהנחו אותי במה בכל זאת לקחת..
- יותר קל לקנות בטיול מאשר למכור – נכון לגבי רוב הדברים. המסקנה היא שעדיף לטעות לכיוון ה-"לא להביא" ולקנות כשאתם בדרכים, מאשר להביא ולהצטער, כי הרבה יותר קשה להיפטר מדברים (לאחסן/למכור) בטיול. זה כמובן יותר רלוונטי למוצרים יקרים שלא תרצו לזרוק באמצע הטיול.
- יותר קל לקנות יד שניה בארץ מאשר בטיול – די ברור למה. המשמעות היא שדברים שאתם מעדיפים לקנות יד שניה (נניח בגלל הפרשי מחירים משמעותיים) – יש עדיפות לקנות בארץ. דוגמה אישית המתייחסת לסעיפים 1 ו-2 היא המצלמה שהבאתי לנדודים. מצלמה ראשונה שלי, קניתי אותה יד שניה בארץ כדי לחסוך כסף, כדי לגלות, אחרי זמן לא ארוך, שאני מעדיף לצלם בטלפון – כי ההתעסקות (כרגע לפחות) מסורבלת מדי בשבילי. בסוף מצאתי חבר ישראלי שהחזיר אותה לארץ איתו. אחלה גבר – תודה יא אח.
- דברים שדורשים הסתגלות לפני התחייבות – דברים שבסיכוי גבוה תרצו להחליף או לשנות הם דברים ששווה להביא מראש ולנצל את הזמן בארץ בשביל להתנסות ולהחליף במידת הצורך.
- משקל קצת פחות חשוב, אבל עדיין– תיק קל זה מאוד נוח גם אם לא סוחבים אותו כל היום על הגב כמו בטרק. במיוחד שווה להתחשב במשקל הגבול של carry-on (לרוב בערך 7.5 ק"ג), כי זה סף שאם ניתן לרדת ממנו זה יכול להיות מאוד משתלם מבחינת כסף, זמן וסיכון לציוד שלכם.
- סדר יותר חשוב – בניגוד לטרק שבו אני לרוב לא משקיע באריזות למיניהם (תחת הכלל של מה שבתוך התיק בעיקרון יוצא ממנו רק בלילה ואז הכל יוצא יחד). כשחיים מתוך תיק הרבה זמן סדר זה מאוד נחמד.
הרשימה
האריזה של הדברים
תיק מרכזי – Gossamer Gear Gorilla 40
המטרה של התיק הזה הוא להכיל כמעט את כל הציוד שלי ביום-יום, וגם להוות לי תיק לטרקים ארוכים (לא טיולי יום). התיק הזה מאוד פשוט, עם מעט מאוד פיצ'רים – מה שהופך אותו לסופר קל ומדהים לטרקים. בשביל לסחוב את הציוד ביום-יום הוא מספיק טוב בשבילי. לא הייתי ממליץ עליו למי שלא מתכנן לעשות איתו טרקים, ויש תיקים הרבה יותר מאורגנים ומלאי פיצ'רים שמתאימים לזה.
יתרונות ספציפיים של התיק הזה:
-
- עלה איתי כ-Carry-on בכל הטיסות עד עכשיו (5 בינתיים).
- מזרון מקוצר יכול להחליף את ריפוד הגב של התיק (מוסבר בסוף הפוסט הזה).
- ניתן להפשיט אותו מאלמנטים (מערכת גב, כובע, חגורת מותניים) שמביא אותו למשקל של חצי ק"ג ומאוד נוח לטווח ביניים.
תיק משני – REI flash 22
המטרה המרכזית של התיק המשני היא להיות תיק יום להסתובבות, בין אם זה לקחת את הלפטופ ליום בבית קפה או לקחת מים ואוכל ליום על החוף. מעבר לכך, ולכך שהוא מוסיף נפח משמעותי לכמות הדברים שאני יכול לסחוב, לתיק משני יש יתרון משמעותי – הוא יכול להכיל את כל הדברים יקרי הערך שלי (אלקטרוניקה, כסף, דרכון וכו'). זה מאוד מקל על השמירה על החפצים. זה מאפשר לי לנעול את כל הדברים החשובים בכל לוקר של הוסטל (חלקם קטנים מלהכיל תיק של 40 ליטר), לעלות אותו איתי בכל נסיעת אוטובוס, ולשים אותו עלי מקדימה, כאשר התיק הגדול מאחורה כשעוברים ממקום למקום.
אריזת בגדים
את אריזת הבגדים אני עושה בתיקי שורש: אחד לחולצות, אחד מכנסיים ואחד לכביסה. את הבגדים החמים אני שם ב-packing cube כי הם צריכים קצת יותר נפח (בעיקר בגלל מעיל הפוך).
טכנולוגיה
מחשב נייד
לטובת הנדודים האלה החלפתי את המקבוק שלי, ב-Microsoft Surface Pro 6. המוטיבציה המרכזית הייתה להחליף למחשב יותר קומפקטי ופחות גניב. הדגם הנ"ל, בנוסף להיותו מהקומפקטים ביותר ביחס למפרט שלו, מאפשר גם לנתק אותו לטאבלט, מה שהתגלה כפיצ'ר די נוח למרבה הפתעתי (לקריאה ולצפייה בנטפליקס בקונפיגורציות לא אידיאליות). בסה"כ די מבסוט עליו. יש גם דגמי Surface יותר קומפקטיים שיכולים להתאים למי שיכול להסתפק במחשב פחות חזק (רלוונטי למי שמשתמש במחשב בעיקר לקריאה, כתיבה וצפייה. פחות מתאים למתכנתים או מעצבים).
אוזניות
אוזניות ביטול רעשים מדהימות, שהופכות נסיעות וטיסות להרבה יותר מהנות.
חסרונות: מאוד יקרות, די גדולות (כיאה לאוזניות over-ear).
בנוסף אני לוקח אוזניות חוטיות פשוטות. טוב למקרים שנגמרת הסוללה ושלא רוצים להיסחב (ספורט, טרקים), ותאכלס אפס מחיר, משקל ומקום.
קינדל
המוצר הטכנולוגי עם ה- value to cost הכי גבוה בכדור הארץ. הוא מדהים לכל סיטואציה, אבל הוא כמעט בלתי ניתן להחלפה בנדודים מהסוג הזה. כתבתי עליו פוסט במיוחד.
סוללה ניידת
סוללה מעולה, קלה ומשתלמת. מאוד עוזר כשנמצאים בדרכים הרבה.
טלפון נייד
cost to value מדהים, מצלמה טובה, סוללה מטורפת, וניתן להכניס 2 סימים שזה מאוד נוח בחו"ל עבור סים מקומי.
מטענים
דרך טובה לחסוך במקום ומשקל היא המטענים. אם לקחתם לא מעט מוצרי אלקטרוניקה, סביר להניח שלפחות חלקם חולקים את אותו מטען. אין סיבה לקחת מטען לכל מכשיר, הרי אתם לא תטעינו אותם בו זמנית כל הזמן (גם אם הייתה לכם הנחישות, הרבה מקומות לינה לא מציעים מספיק שקעים). קחו את הקומבינציה שמאפשרת לכם להטעין הכל בלי מטענים מיותרים. שימו לב שגם אם שני מכשירים דורשים כניסות שונות (נניח micro-usb ו-type-c) סביר להניח שהם עדיין משתמשים באותו שנאי (הגוש הזה שמחובר לקיר ויש לו כניסת usb) – אז קחו שנאי אחד ושני כבלים.
בגדים
חולצות
- 2 גופיות דרייפיט – מחזיקות הכי הרבה זמן בלי כביסה.
- 3 חולצות קצרות – עדיפות לדרייפיט או צמר מרינו (יש לי אחת מכותנה כי היא החולצה האהובה עלי).
- חולצת טיולים ארוכה – חולצת דיג של קולומביה (מטייל רק איתה כבר 4 שנים).
- חולצת דרייפיט ארוכה – הגנה מהשמש וקצת מקור כשצריך.
תאכלס, זה יותר מדי. אני כבר חודש לתוך הנדודים, את חלקן בקושי לבשתי ותדירות הכביסה שלי הרבה יותר ממספקת.
מכנסיים
- מכנס קצר
- 2 מכנסי טיולים של קולומביה
- מכנס ספורט "מהירים"
- בגד ים
- מכנס טריקו ארוך (נקנה לאחר היציאה מהארץ)
תאכלס,אפשר היה לוותר על מכנס טיולים אחד.
גרביים ותחתונים
- זוג תחתונים אחד – בגדול מוותר על תחתונים. לקחתי בשביל אירועים "מיוחדים".
- 4 זוגות גרביים – רק מצמר מרינו. עוביים שונים למטרות ומז"א שונים.
ביגוד חם
- מיקרו פליז
- מכנסיים וחולצה תרמיים
- מעיל פוך
- כובע וכפפות פליז
בפליז משתמש באופן קבוע, כל השאר הם לטרקים יותר חורפיים שעוד לא הגעתי אליהם.
שונות
- מעיל גשם – outdoor research helium II מעיל מעולה – הכי קל וקומפקטי בשוק.
- כובע שמש
- באף
תיק רחצה
- מברשת ומשחת שיניים
- דיאודורנט
- מגבת פנים – אבל לכל הגוף. קומפקטי אבל עושה את העבודה לא כמו מיקרו-פייבר-שקר הזה.
- שמפו
די straight forward..
הנעלה
- נעלי ריצת שטח – לריצה, לשטח, לריצה בשטח וסתם כשצריך נעליים.
- סנדלים – סנדלי barefoot של xero.
טרקים
יש לי רשימות מאוד מפורטות של הציוד שאני לוקח לטרקים אז אני ממליץ להסתכל עליהם. אבל בגדול:
שק"ש – REI Igneo מתאים ל-7(-) מעלות. לעינב יש את הגרסה הנשית של השק"ש הזה והם מתחברים ביחד לשק"ש זוגי – מאוד נחמד.
טארפ זוגי – Sea To Summit escapist – פשוט ואמין. יש לי אותו כבר כמה שנים והוא לא מאכזב.
מזרון שטח (טוב גם ליוגה) – Therm-A-Rest Z-lite – מקוצר ל-8 מלבנים כדי שיכנס לי כריפוד לתיק.
ערכת בישול – טוב גם לטרקים אבל גם שהחדר/הוסטל לא מאובזרים מספיק לבישול. טיפה יותר מפנקת מהערכה שאני לוקח לטרקים.
עוד דברים נחמדים
יוקליילי – אהבה ארוכת שנים.
מחברת ציור וכתיבה – בינתיים דייטים ראשונים.
אין הרבה מה לסכם,
צאו בקלילות,
ניבגי.
מעניין מאוד אבל הרבה מהתמונות לא מופיעות כי הן מגוגל תמונות ויש בעיה של הרשאות. מומלץ לעלות את כל התמונות לבלוג ולא להציג מאתרים אחרים.
הא..וואלה..תוקן. תודה רבה חתול! בטיפשותי חשבתי שזה גם מעלה את התמונה לשרת שלי ולא רק קישור html-י.
תודה רבה על הפוסט. איך אתה סוחב את שני התיקים? העיקר והמשני? האם כשאתה יוצא לטרק אתה מאחסן במקום כלשהו את המשני? זה לא מגביל וגורם לכך שתהיה חייב לחזור לאותו המקום?יש אופציה להכניס את המשני לתוך העיקרי?
כשאני עובר ממקום למקום אני את המשני מקדימה (הגדול על הגב). כשאני יוצא לטרקים אני מאחסן את כל הציוד שאני לא צריך במקום האחרון בו ישנתי. רוב הטרקים פה באיזור הם גם ככה מעגליים או קרוב לזה.
אהלן (:למה בחרת לטייל עם שק שינה ולא עם ה-Quilt?
וסהלן. כי לי ולעינב יש שק"שים מתחברים (שקנינו מזמן) אז כשאנחנו מטרקים ביחד זה הפתרון המועדף.
היי, אילו פרטי אלקטרוניקה אתה לוקח לטרק?
ד"א אחלה פוסט! ושווה לדעתי להוסיף תמונה של כל הציוד עליכם 🙂
תודה! מאוחר מדי(:
בגדול מה שרשמתי בפוסט. יש שאלה יותר ספציפית?
אם אתה יוצא לטרק אתה לוקח איתך את כל הציוד הזה? או רק מה שצריך לטרק ואת השאר משאיר איפשהו? חשבתי אולי לקחת איזשהו שק גדול שאוכל לאחסן בו דברים בזמן שאני בטרק, ואז איכשהו לחזור אליו (או שהוא יחזור אלי) בסוף הטרק. אני מתלבטת בשביל טיול גדול במזרח בו אני רוצה לשלב טרקים עם שהייה ממושכת במקומות שונים.