להנות בטבע - יותר
 
לטייל עם בת הזוג

לטייל עם בת הזוג

אחלה נושא לפוסט הא?! טוב שנכנסתם.

לטייל כזוג יכול להיות כיף לא נורמלי! אם אתם אוהבים את הטבע ואוהבים את הבת זוג שלכם, אז איזה כיף זה לשלב?! אם עוד לא יצא לכם, דמיינו מה זה לאכול כל החיים או ביסלי או במבה. אף פעם לא ביחד. מזעזע, אני יודע.

אני ועינב מטיילים הרבה ביחד, ומאוד אוהבים את זה. בפוסט הזה אנסה לשתף מניסיוני (ומניסיונה) על איך זה לטייל בזוג (רומנטי, לא זוג חברים. למרות שבתאכלס יש דמיון).

אני לא יודע למה היא מנשקת את האוויר..

על הפוסט בגדול

בפוסט אנסה לפרוש את השקפת עולמי על הנושא, וזאת כמובן מושפעת מאיך אני תופס זוגיות באופן כללי. קחו מפה מה שעושה לכם טוב. מטרת הפוסט, כמו בכותרת הבלוג, להנות מהטבע – יותר. מטרה נסתרת (ועיקרית), להנות מהבת זוג – יותר 😍.

אני אשתדל לכתוב באופן כללי כמה שניתן, אבל אני במידה רבה פורש את הסיפור האישי שלי ואת החוויה הזוגית שלי (וזה לא קל לי). רצה הגורל והניסיון היחידי שיש לי הוא בתור גבר במערכת יחסים הטרו-סקסואלית, וזה אולי משפיע על ההקשר של דבריי. למען הנוחות אכתוב בשם זכר ואדבר על בת זוג (כדי שלא אמנה את כל הקומבינציות האפשריות בכל שורה), בצע/י את ההטיות/ים המגדריות/יים המתאימות/ים לך/לך 😃.

אז למה בכלל לטייל עם בת הזוג?

הסיבה המרכזית היא שזאת חוויה זוגית מאוד מיוחדת! לבלות זמן ארוך עם בת הזוג שלך בלי הפרעות והסחות דעת, מייצר חיבור מאוד חזק. בין שיחות עמוקות ולא יומיומיות, לבין הליכה שקטה במשך שעות זה לצד זה, נוצר קסם קטן ושמו ״קירבה״. כולנו מכירים את ההרגשה. And boy, doesn't it feel good.

טיולים בטבע הן הזדמנות נדירה לתת לשלל צבעים יפים בך לבהוק החוצא, ועם מי הכי טוב לעשות את זה? טיולים בטבע הן הזדמנות לתרגל הסתפקות במועט, הנאה מדברים פשוטים, התבוננות פנימית ואופטימיות חסרת רחמים (כשדברים מפקששים, והם מתפקששים. תמיד). אני אוהב לתת ביטוי לצדדים האלה בי במיוחד שאני עם עינב. מהצד השני, בלי ספק, אחת הסיבות שאני מאוהב בטבע, היא שהוא גורם לי להתאהב בחברה שלי, כל פעם, יותר. (כבר 7 שנים, לא צחוק).

אני הולך להרוויח הרבה נקודות על המשפט הזה 😉 .

ועכשיו, אחרי כל הקוצ׳י מוצ׳י, כמה סיבות פרקטיות ל..

למה טרקים זה אחלה תחביב זוגי

תחביב זול

חופשה בחו״ל, או בארץ, שמבוססת בעיקרה על הליכה בטבע יכולה להיות מאוד(!) זולה. זה גם כיף מאוד לכיס, גם מוריד קצת מתח מהחופשה ובעיקר מאפשר לכם לקחת יותר חופשות ביחד. זה לא קל לעשות הרבה חופשות ביחד כשכל חופשה של שבוע וחצי ברומא עולה 1500$. לכל אחד.

יאפשר לך לצאת לטבע יותר

לא קל להיעלם לזמן ממושך בשביל לטייל בהרים, במיוחד כשאתם בזוגיות. האי נעימות הזאת פוגעת בחוויה הנקייה שבטבע ועשויה בסופו של דבר למנוע ממכם לצאת יותר. כשאתה אחרי תקופה לחוצה שבה לא היה לך זמן לעצמך, לתחביבים, או, חלילה, לזוגיות, טרק זוגי – מה זה סוגר את הפינה! אחרת, לבחור בין השניים זה די מבאס..

מכשולים בדרך לטיול זוגי נוסף

טוב, אולי קצת תיארתי את האירוע הזה של טרק זוגי עם יותר מדי חדי קרן וקשתות בענן. בלי זהירות ומידה מסוימת של ניסיון, זה יכול גם להיות קאטסטרופה. נניח, מקרים של..

1. השלכת תחושת לחץ או אי נוחות על בת הזוג

זה לא סוד שבטיול בשטח לזמן ממושך, יהיה קצת חרא (אני מדבר על חרא מטאפורי. בינתיים💩.). אם גילכם עבר את גיל 15 ודאי הבחנתם שהנטייה להשליך תחושות שליליות על הבן אדם שנמצא כרגע מולך, היא לא נדירה במיוחד. אז בטיול זוגי, יש רק אדם אחד מולך, ואתה לא רוצה להתחרפן עליו סתם.

רגעי לחץ ואי נוחות (שיגיעו בטיול, אין מה לדאוג) הם זמן נפלא לתרגל שליטה עצמית, והבחנה בין מקור הבעיה (שעשוי להיות גם פנימי) לבין האדם שאוהב אותך. מצחיק, אבל זה לא תמיד קל, ובוודאי לא מופיע רק בטרקים (ולא רק עם בת הזוג).

אין מה להכביר במילים. קחו נשימה, תתבוננו במה גורם לכם לתחושה שלילית ותתמודדו מולו (ביחד עם הבן אדם שמולכם). ואם התפלק לכם טון עצבני לא במקום, הכל טוב. תגידו סליחה, תנו נשיקה, והלאה להתמודדות.

אם קשה לכם העליה, תנשכו שפתיים.
2. צורך בספייס

קשה לי להאמין שיש שני אנשים בעולם שאין מספיק אינטרקציה אינטנסיבית שתגרום להם להתחרפן אחד על השני. הבנתי את זה עוד בכיתה ו׳ שנאלצתי לישון מספר ימים אצל חבר בחופש הגדול (כי גדלתי במושב שכוח אל).

הצורך במרחק יגיע – אל תיבהלו ממנו! זה לא אומר שאתם כבר לא מאוהבים או שלא נועדתם להיות ביחד. הכל בסדר. תרגישו בנוח לקחת את המרחק הזה כשאתם צריכים, ולתת אותו כשנתבקשתם (בין אם במילים, ובין אם ע״י איתות אחר).

חוסר יכולת להבחין בצורך הזה, אצלכם או אצל הבת זוג, או חוסר היכולת לקבל אותו, עלולים להוביל לתוצאות הרבה פחות עדיפות. אתם רק זוג אנשים. אנושיים. ואתם לא מתואמים ב100%, מה לעזעזאל כזה מרעיש בזה?!

תראו כמה ספייס!
3. מי מתגמש ומתי?

הטכניקה הכי טובה שעונה לשאלה הנ״ל היא פשוטה ועובדת ברוב המקרים.

מי מתגמש? אתם.

מתי? כל זמן שנותנים לכם.

אם החברה רוצה לפרגן ולוותר לכם. תנו לה, זה ישמח אותה יותר משזה ישמח אתכם. אין פרס על המתגמש הגדול (אולי רק בתחרות האגו הגדול).

כמובן, יש פה דקויות שצריך לעמוד עליהן. יש התגמשויות יותר סבירות מאחרות. הנה כמה משוואות לדוגמה:

  1. הולכים או עוצרים? – רצון לעצור הליכה > רצון להמשיך הליכה
  2. עושים וואריאנט מסוכן? – רצון לוותר על משהו מסוכן > רצון לעשות משהו מסוכן
  3. נאכל עכשיו או אח״כ? –  רעב > חוסר מתיאבון  

הבנתם ת׳ראש. תשתדלו לבחון באופן אובייקטיבי, זה common sense.

4. קצת יותר זיעה, קצת פחות בושם

תתגברו.

טיפים כלליים

שק״שים מתחברים זו דרך נהדרת לייצר שינה זוגית איכותית בשטח. בגדול זה זוג שק״שים רגילים עם ריצ׳רצ׳ים הפוכים, שמתחברים לשק״ש אחד גדול.

ריטואלים ותפקידים קבועים הם אחלה בשביל להוריד את כמות ההחלטות שיש לקבל בשטח והם עוזרים להחליק הכל. מי אוהב להדליק מדורה? מי טוב בלהקים את המחסה? שף טוב? קחו אחריות על תחום. לרוב אחרי קצת נסיון ביחד זה קורה מטבעו, אין צורך לאלץ את זה יותר מדי, רק לטפח.

סיכום

אין מה לסכם יותר מדי. תעשו את זה. תזכרו שזו מיומנות של ממש. גם מיומנות טיולים וגם מיומנות זוגית, וזו בהחלט מיומנות ששווה לפתח. תשייפו אותה לכדי אומנות, ופשוט תאהבו הרבה.

צאו קלילים ותהנו. ביחד.

ניבגי.

2 Comments

  1. עדו וייס

    פוסט מצוין!כדאי נראלי לציין ששק"שים מתחברים כמו שהזכרת זה מעולה ממש(!) אבל לעומת זאת לא כדאי לקנות שק"ש זוגי… לא שאני מאמין שמישהו תכנן אבל Just in case 🙂

התגובות סגורות.