רשימת ציוד לארץ – 1.5 ק״ג

דווקא יש מצב.

דיסקליימר: הפוסט הבא מתאר רשימת ציוד מינימליסטית ביותר, איתה התנסתי לאחרונה. היא בוודאי לא מתאימה לכולם וגם לי היא לא מתאימה לכל טיול. ראו אותה כרפרנס וכהשראה, וקחו ממנה כמה שרק תרצו ויתאים לכם. בנו רשימת ציוד שתספק לכם טיול מהנה ובטוח!

* אם אתם לא מכירים את קונספט ה״אולטרה-לייט״ ותרמילאות קלה, שווה לקרוא ראשית את: מהי תרבות האולטרה-לייט?

זאת רשימת הציוד שלקחתי ומתכנן לקחת לשני טיולים בחגי תשרי של 2018, יומיים בגליל העליון (עם עינב)  וארבעה ימים בירושלים ועמק האלה(עם חבר). היא מתאימה לטיול בארץ באביב בקיץ ובסתיו (בחורף, ראה רשימת ציוד לחו״ל). אין פה דברים מתוחכמים מדי. אני פשוט לוקח רק דברים הכרחיים וקלים. 

ובכל זאת, הדברים הלא טריוויאלים הם:

1. אין אוהל, או כל מחסה אחר לצורך העניין. בארץ, לשמחתינו ולצערנו, ברוב השנה ניתן לסמוך על כך שלא יהיה גשם, פריווילגיה שלא קיימת בחו״ל – אז למה לא לנצל אותה?! אמנם היכולת להרגיש נוח בשינה חשופה בחוץ היא משהו שצריך להתרגל אליו ברמה הפסיכולוגית, אבל בארץ, היכולת הזאת שווה לחיסכון של הרבה משקל, הרבה סרבול והרבה כסף. מעבר לזה, אתם תתאהבו בלישון  מתחת לכוכבים.

2. תיק קטן מאוד. עבור משקל כולל של עד 5-6 ק״ג (כולל אוכל ומים והכל) אין צורך מהותי במערכת גב ששוקלת כמעט כמו כל הציוד שהיא באה לעזור לסחוב. תיק קטן של 20 ומשהו ליטר עשוי לסגור פינה למינימליסט שסגור על הציוד שלו. התיק הספציפי שמופיע ברשימה הוא לא מיוחד, וכל תיק בנפח ומשקל דומה כנראה יעבוד. זה פשוט תיק שכבר יש לי (התיק שאני לוקח לעבודה 🙃) – עוד טקטיקה טובה לחסוך כסף.

3. מערכת בישול קלילה. כהליה פשוטה שמכינים מפחית טונה, מגן רוח מרדיד אלומניום, וסיר קל. סיר טיטניום זה התפנקות שאני מרשה לעצמי, אפשר גם להכין סיר מפחית שימורים גדולה (משקל דומה).

כל ציוד הבישול נכנס לתוך הסיר

4. מזרון מינימלי שמשרת כשלד לתיק. עבור תיק זה אני אשתמש במזרון השינה (שקניתי ב-5 דולר בדקתלון) בכדי להוות שלד לתיק שישמור על צורתו וכריפוד לגב שלי. יוצא מאוד נוח!

מקופל ומוצמד לגב התיק. ישנם אנשים שמגלגלים אותו לגליל מכניסים את שאר החפצים בתוך הגליל.
  • אם אתם קוראים בנייד, ואלי עדיף לכם לסובב אותו הצידה בשביל הרשימה..

טיפים להעמסה

  1. ראשית הכניסו את המזרון המקופל והצמידו אותו אל גב התיק.
  2. השתמשו בשקית אשפה לאחסן את השק״ש במקום ה-stuf sack שמגיע איתו. גם מגן מרטיבות, גם מאפשר יותר גמישות לצורת השק״ש המאוחסן בתוך התיק (וכך נותן לו להתנפח למקומות הריקים ולא לעוות את צורת התיק) וגם קל יותר.
  3. השתדלו כמה שפחות לאגד מספר פריטים לגוש אחד גדול וקשיח, כדי לאפשר לתיק לשמור על צורתו ולנצל את נפחו באופן מיטבי.
הכניסו את שקית האשפה לתיק כמו ליינר, דחפו פנימה את השק״ש וסגרו אחריו את השקית.

הארדקור מדי?

כמו שאמרתי, הרשימה הזאת היא רשימת הציוד שלי, והיא משרתת את איך שאני אוהב לטייל בארץ. אתם מוזמנים לקבל ממנה השראה, לקחת ממנה כמה רעיונות, לאמץ אותה באופן טוטאלי או לזנוח אותה באופן גס.

לאנשים שרוצים לקחת צעד קטן בהתחלה, ההקלות הראשונות הן:

אוהל אולטרה-לייט במידה ולא נוח לכם לישון בחוץ. ישנם מגוון אוהלים היום ששוקלים באיזור ה-1 ק״ג (הרבה פעמים הם מוקמים בעזרת מקלות ההליכה). אין לי נסיון איתם אז אני לא יודע להמליץ באופן אישי.

תיק עם שלד וחגורת מתניים המוגדר כאולטרה-לייט עשוי לשקול באיזור ה-1 ק״ג. אני ממליץ מאוד על Osprey Exos 48. טיילתי איתו הרבה והוא מדהים!

גזיה ומיכל גז עשויים לתרום רבות לנוחות עבור מי שלא מנוסה עם כהלייה. גזייה כגון ה- MSR- pocket rocket שוקלת באיזור ה-100 גרם (מומלצת מאוד), ומיכל גז עשוי לשקול באופן דומה.

מזרן מלא או מתנפח. מזרן שינה הוא עניין מאוד אישי. מזרונים מתנפחים מלאים ומפנקים עשויים לשקול כחצי ק״ג. על הספקטרום ישנם גם מזרני פלציב שמנמנים יותר (באורך מלא או חלקי) ומזרנים מתנפחים בגודל טורסו.

גם אם עשיתם שימוש מלא בכל ההקלות, עדיין נשארתם עם ציוד בעל משקל בסיס של בערך 4 ק״ג, סתם כי לא לקחתם שטויות, ושמתם לב למשקל של שלושת הגדולים.

אני מוכן!

צאו קלילים ותהנו!

ניבגי.

      הפוסט הזה מכיל קישורים למוצרים תחת תכנית שיווק שותפים, מה שאומר שאני עשוי לקבל עמלה צנועה עבור רכישות דרך קישורים אלו ללא תוספת תשלום עבורכם. הכתיבה שלי תמיד מבטאת אך ורק את דעתי הכנה, ואני לעולם אמליץ רק על מוצרים שאני באמת מאמין בהם ורכשתי או הייתי רוכש אותם לעצמי. אל תקנו שטויות שאתם לא צריכים(!), אבל אם אתם כבר צריכים, מה אכפת לכם.. תתמכו באתר😋 תודה, ניבגי.

5 תגובות

  1. look73

    שלום רבשמי דוד מדריך של"ח אני מעוניין בתרמיל 22 ליטר אולטראלייט שגם יענה על פונקציות של מדריך טיולים(מסמכים שקפים וכו)גובהי 1:80 . אני כיום משתמש באוספריי מנטה 36 עם מערכת גב לא הכי פונקציונלי לי לעבודה. אשמח להמלצתך? כמו כן, הבנתי מדבריך כי אפשרי להניח מזרון שטח דק בתוך התרמיל כמעין "מערכת גב" ?

    1. admin

      הי דוד!
      אני אישית משתמש בתיק שמופיע ברשימה אבל הוא לא כל כך זמין לקניה בארץ. אני מכיר המון המלצות על הליין talon של אוספריי. בעוד שלא ניסיתי אותו באופן אישי, אני מרגיש בנוח להמליץ עליו. באופן כללי אוספריי היא חברה מעולה לדעתי. ל-talon יש הרבה דגמים, בין היתר גם דגם של 22 ליטר. הוא די קל, הרבה פיצ׳רים ואחלה מערכת גב.
      הבנת נכון, בנוגע למזרון כמערכת גב, אבל צריך לראות שזה מתאים – זה לא טריוויאלי. בכל אופן אם תקח תיק של אוספריי – זה לא ידרש כי הם לרוב מגיעים עם מערכת גב מעולה.
      בהצלחה,
      ניבגי.

    1. admin

      יש כל מיני היוריסטיקות לאיפה אפשר ואיפה לא, אבל אני לא יודע לעמוד מאחוריהן. ככלל, אני לא שותה בארץ ממקורות מים. בחו"ל אני שותה מנחלים זורמים של שלג מופשר (עדיין לא אכזב אותי). עוד לא השתמשתי במתקן לשתיית מים (אני מניח שאתה מתכוון לפילטר).
      ניבגי.

  2. neriyakotlerov

    אני משתמש בhydroblu versa flow,הוא מסנן בקטריות וחידקים אבל לא ווירוסים וכימקלים,שמעתי גם על הsawyer אבל לא יכול להעיד באופן אישי.

התגובות סגורות.