טרק בקתות: אסטרטגיה ורשימת ציוד – 1.75 ק״ג

ההקדמה שלא קשורה ישירות לכותרת

שלום שלום, מצטער מצטער.. לא כתבתי הרבה זמן, וזה לא בסדר..כאילו ברור שזה בסדר, אני יכול לעשות מה שבא לי, אבל אתם יודעים, אני מרגיש רע. בכל מקרה, הייתי קצת עמוס ועכשיו עונת הטרקים מתעצמת..

אז אני יוצא הלילה לפורטוגל ל-8 ימים לעשות חלק מהקמינו דה סנטיאגו. הקמינו זה שם כולל למספר שבילי הליכה של צליינים המגיעים לעיר סנטיאגו דה קומפוסטלה שבספרד (כי יש בה דברים קדושים שאני לא ממש רוצה להיכנס אליהם פה). בכל מקרה, זה לא החלק הכי מגניב בטיול. החלק הכי מגניב הוא שהצמד שלי לטיול היא לא אחרת מהאחת והיחידה: מאמא מינימליזם! (זאת לא איזה דמות ציבורית, זאת פשוט אמא שלי). עקב כך, ומכיוון שזאת ההיכרות המשמעותית הראשונה של אמא שלי עם עולם הטרקים, אנחנו הולכים לעשות משהו שאני לא עושה הרבה* – טרק בקתות, שזה פשוט אומר, טוב אתם מבינים מה זה אומר – ישנים בבקתות במקום בשטח.

* יצא לי לישון בבקתות במהלך טרקים שבהם ישנתי רוב הזמן בשטח, אבל אף פעם לא באופן אקסקלוסיבי בבקתות.

טרק בקתות מאפשר נפח הנאה חדש שטרק סטנדרטי לא מאפשר. אני כמובן מדבר על תענוגות הנופש. בקתות אלפיניות יכולות להיות חוויה די מגניבה בפני עצמה בין אם באספקט הקולינרי שלהן, האסתטי, ולפעמים אף ההיסטורי שלהן.

מעבר לכך, לטרק בקתות (דרך אגב יש מצב שאני היחיד שקורא לזה ככה) יש פוטנציאל משמעותי לצמצום המעמסה על הגב, אוביאסלי. זה, ביחד עם העובדה שזאת, כנראה, צורה הרבה יותר נפוצה לטרק (במיוחד באירופה) מאשר לישון בשטח הן המוטיבציות המרכזיות שלי לכתוב את הפוסט הזה.

תמונת ציוד קלאסית

אז כמה יותר קל?

טוב יש 3 סיבות מרכזיות שמאפשרות לטרק כזה להיות קל על החוליות שלכם (ברמות טריוויאליות שונות, I might add):

מייתר ציוד קמפינג

כמובן, בטרק מהסוג הזה אפשר להיפתר מציוד שקשור ללינה בשטח כגון: מחסה, שק״ש, מזרן, כרית ועוד שטויות שאתם אולי סוחבים. עם זאת, חשוב להגיד שיש אנשים שמגדילים בטיחות ולוקחים איתם מחסה חירום (קלאסי פונצ׳ו-טארפ), וזה אכן נדרש אם אתם מעריכים שיש סיכוי גבוה שתאבדו/תיקלעו למז״א סוער במיוחד. לטיול הזה, אני לא רואה צורך לקחת מחסה חירום.

מייתר ערכת בישול

ברוב (כל?) הבקתות מוגשות ארוחות ערב ובוקר ברמת פינוק משתנה, ולכן אין צורך אמיתי בערכת בישול בשביל ארוחת הצהריים. תכינו איזה סנדוויץ׳ בקטנה, או קחו כמה נשנושים ואתם סגורים לגמרי. סיכויים טובים גם שתוכלו למצוא מסעדות בדרך לטובת ארוחת צהריים שתמשיך את הקו הקולינרי הכללי של הטיול. אוסיף ואומר שזאת גם לא מחשבה מופרכת לא לאכול בין הארוחות בוקר וערב אם אתם מעמיסים בזמן הארוחות בבקתה, אבל רק אם זה זורם לכם (ויש לכם חיבה לצום לסירוגין – אולי אכתוב על זה בשלב מסוים).

דרך אגב, למכורי הקפה שבינינו, ערכת קפה זה דבר ששווה להשקיע בו בעיני, כי קפה נכון, במקום הנכון ובזמן הנכון זה פאקינג אוסום. אני כן אמליץ לצמצם לערכה מינימליסטית ככל האפשר. ספוילר היא יכולה גם לשקול 250 גרם וכמעט להיכנס לכם לכיס.

הקלת מידות בטיחות

תמיד צריך להיזהר כשאומרים לאנשים להיות פחות זהירים, אבל בתאכלס זה קצת מובן. העובדה הקטנה שאתם ישנים במקום סגור כל לילה מורידה הרבה מהאי-וודאויות שקיימות בכל טרק ולכן ניתן לנצל את זה. כמה מהסכנות שהן משמעותית פחות סבירות/מסוכנות:

סכנת הירטבות

בעיה המרכזית בהירטבות במהלך טרק היא היפותרמיה. כן, כן, אנחנו לא עשויים מסוכר ואין שום דבר מאוד נורא בלהירטב קצת בזמן ההליכה. הבעיה המרכזית עם הירטבות היא במהלך העצירות ובמיוחד בעצירה האחרונה של היום – הקמפינג. שם הגוף כבר לא פעיל וגוף רטוב מאבד חום הרבה יותר מהר מגוף יבש. כאשר ישנים בחוץ זה עשוי לגרום, במקרה הטוב, לאינסומניה, ובמקרה הרע להיפותרמיה – וזה כבר ממש מסוכן. עם זאת, כאשר אנחנו תמיד מרחק של שעות בודדות של הליכה מבקתה סגורה – זה לא כזה נורא להירטב, אם ניתן לסיים את היום עם מקלחת חמה, מגבת, ושינה בחדר סגור.

צעדים פרקטיים: יותר לגיטימי לוותר על מכנסי גשם, נעליים עמידות למים או בגדים להחלפה שיועדו להתמודד עם הסכנה הזאת. עדיין, תביאו מעיל גשם וכיסוי גשם לתיק.

סכנת קור

מעבר להירטבות, את השעות הקרות ביותר של היממה (בהן אתם גם כבר לא פעילים לרוב) אתם מבלים במקום סגור, ולכן יותר נוח לכוון לביגוד שיתאים לטמפרטורות הסבירות בהן תיפגשו, ולא לטמפרטורות קיצוניות של המקרה הכי גרוע.

צעדים פרקטיים: אל תגזימו עם ביגוד חם ליתר ביטחון. מקסימום, טיפה קר, דפקו הליכה עד הבקתה ותגיעו אליה חמים ומוכנים ללילה נעים. עדיין, תביאו איזה מיקרו פליז/ מעיל פוך שיהיה לכם נעים בערבים ובעצירות במהלך ימים קרים.

סכנת תת-תזונה

רעב אמיתי הוא אף פעם לא סיכון מהותי ברוב הטרקים (אלא אם נתקעה לכם היד מתחת לסלע) כי לוקח הרבה מאוד זמן להגיע למצב של רעב. עם זאת, בטרקים סטנדרטיים של 10 ימים ומעלה כן אפשרי בהחלט להגיע למצב של תת-תזונה בו הגוף אינו מקבל מספיק קלוריות או מספיק חלבונים בכדי לבצע את מה שאתם מבקשים ממנו (מיקרו-ניוטריינטים הם לרוב פחות בעיה בטרקים קצרים). זה לא מאוד מסוכן, אבל כן עשוי לגרום לפציעות, תחושת עייפות, סחרחורת ועוד דברים מבאסים. אם אתם אוכלים כל בוקר וכל ערב בבקתה, הסיכוי לתת-תזונה הוא די אפסי (גם אם לא תאכלו כלום מעבר).

צעדים פרקטיים – אל תעמיסו באוכל – ״למקרה ש..״. אין ״מקרה ש״-לא תחזרו כמה ק״ג כבדים יותר לארץ. ולא במשקל של הארבע-ראשי שלכם.

סכנת התייבשות

נושא רגיש, ולכן אגיד את זה עדין. אם תתמלאו במים כל ערב וכל בוקר בבקתה (ואין סיבה שלא תעשו את זה), תוכלו לקחת משמעותית פחות מים ממה שהיה נדרש אם אחרת הייתם ישנים בשטח. תכירו את עצמכם וקחו את כמות המים שאתם צריכים בשביל לא להתייבש. למידע פרובוקטיבי פרודוקטיבי בנושא.

אבל לא עד כדי כך..

קונטרה חשובה להוסיף לכל ההתייתרות הזאת היא אמצעי הבטיחות שאינם קשורים למקום בו תניחו את ראשכם בסוף היום. האמצעים הבאים לא מאבדים כלל מחשיבותם בטרק מהסוג הזה ואין להקל ראש בהם:

  1. פנס ראש – אל תתבלבלו לחשוב שמטרתו היא בעיקר לחפש עצים למדורה כשישנים בחוץ. פנס ראש נועד בראש ובראשונה לאפשר לכם ללכת בחושך במידה ותדרשו לכך אם התברברתם ונכנסתם לחושך. בקתה לא תעזור לכם, אם אתם לא יכולים להגיע אליה.
  2. מצפן – מאותה סכנת התברברות שהוזכרה.
  3. ערכת עזרה ראשונה – טריוויאלי.
  4. נייר טואלט, ערכת תיקונים ושפתון – לא אקוטי, אבל עשוי להיות מאוד מבאס להיתקע בלעדיהם לכמה ימים, ואכן יתכן שהבקתות לא ידעו לעזור עם הדברים האלו.
ועכשיו בארוז + ציוד נלבש

הרשימה

כן, היא הגיעה בסוף! (אם קפצתם ישר לפה – תתביישו). הרשימה הזאת מינימליסטית כמו כל הרשימות שלי, וכמו שאני אומר בכולם – השתמשו בהן כרפרנס לבחון את הרשימה שלכם. חסר לכם משהו חשוב – תוסיפו, משהו נראה לכם מיותר – how dare you?!

אם אתם בסמארטפון, וכולכם כמעט בסמארטפון, תנו לנייד 90 מעלות לכיוון היד החלשה (סתם זה יעבוד גם לכיוון השני).

תהנו:

דרך אגב, גם מאמא ירדה לתיק יחסית קליל של 30 ליטר – כבוד!

צאו קלילים,

ניבגי.

פוסט זה מכיל קישורים למוצרים תחת תכנית שיווק שותפים, מה שאומר שאני עשוי לקבל עמלה צנועה עבור רכישות דרך קישורים אלו ללא תוספת תשלום עבורכם. הכתיבה שלי תמיד מבטאת אך ורק את דעתי האמיתית והכנה, ואני לעולם אמליץ רק על מוצרים שאני באמת מאמין בהם ורכשתי או הייתי רוכש אותם לעצמי. אל תקנו שטויות שאתם לא צריכים(!), אבל אם אתם כבר צריכים, מה אכפת לכם?! תתמכו באתר😋
תודה,
ניבגי.

תגובה אחת

  1. admin

    דרך אגב, אני מתנצל מראש שיקח לי זמן לענות להודעות ותגובות בימים הקרובים כי, טוב..אמרתי..אני בפורטוגל=]

התגובות סגורות.