בשבחו של הקינדל

מקור תמונה: flickr.com ברשיון: CC

איזה כיף שיש לי בלוג ואני יכול להוציא את המיסיונר שבתוכי לכל העולם!

בפוסט הזה אני הולך לדבר על אחד המוצרים הכי טובים שקניתי, ואני הולך מה זה לשכנע אתכם.

מה זה קינדל?

קינדל הוא קורא הספרים האלקטרוני של אמאזון. בפועל מסך בגודל של טאבלט קטן, שמאפשר בעיקר לקרוא ספרים (יש לו גם דפדפן אבל הוא עובד גרוע). אז זה בעצם כמו טאבלט רק פחות טוב? לא בדיוק. משפט הקיום של הקינדל הוא המסך שלו. המסך הוא לא מסך LCD אלה מסך בטכנולוגיית ״נייר אלקטרוני״ אשר, בלי להלאות אתכם בפרטים, מאפשרת חווית קריאה דומה לדף ומאוד נעימה (בניגוד למסכי מחשבים, טאבלטים ופלאפונים). באופן זה המסך יכול להציג טקסט בלי לפלוט אור בכלל, הוא לא מרצד או מתעדכן בקצב גבוה מה שגורם לעיניים עייפות אחרי קריאה ממושכת.

הקינדל הוא גאדג׳ט מינימליסטי שיכול לאגור אלפי ספרים, אותם ניתן להוריד ישירות למכשיר מהאתר של אמאזון בממשק מאוד נוח.

לפני שנתחיל עם למה כן ולמה לא, נתייחס להסתייגות הכי משמעותית בלעבור לקינדל והיא…

אבל זה רק באנגלית.

אז בעיקרון לא. אבל בפועל קצת.

קינדל תומך מלא בעברית ויש לא מעט ספרים דיגיטלים בעברית שניתן לרכוש מהאתרים ישראליים. עם זאת, מאגר הספרים הדיגיטלים בעברית עדיין די חסר בהשוואה לשוק הספרים באנגלית בו כמעט ואין ספרים שלא יוצאים גם בעותק דיגיטלי (ולא מעט אף יוצאים רק בדיגיטלי ולא בעותק קשיח). מה שמביא אותי לנקודה הבאה והיא…

תתחילו לצרוך תוכן באנגלית! קל להגיד, ממש לא קל לעשות, אבל בלי שום ספק בכלל שווה את המאמץ. כמעט כל הידע בעולם נמצא באנגלית, כל העולם באקדמי והעסקי מתנהל כמעט רק באנגלית, רוב תעשיית הבידור ורוב האינטרנט הן באנגלית. לא משנה על מה בא לכם לקרוא, רוב הסיכויים שהספר הכי טוב בנושא הוא באנגלית (אם במקור הוא לא נכתב באנגלית, והוא הכי טוב בתחום, תהיו בטוחים שהוא תורגם). תיפתחו לשאר ה-95% של התוכן שיש בעולם, זה שווה את זה.

דוגמה טובה ליתרון שבלקרוא באנגלית הוא פרויקט גוטנברג הנפלא! פרויקט גוטנברג הוא אתר המכיל כמעט 60,000 ספרים דיגיטליים שהועלו ע״י מתנדבים, וניתן להוריד אותם בחינם אין כסף. אלו הם בעיקר ספרים ישנים (הרבה קלאסיקות) שפג תוקף זכויות היוצרים לגביהם. אם אתם אוהבים לקרוא ספרות ישנה, ספרי פילוסופיה או סוציולוגיה ישנים – יש שם כמעט הכל! מדהים!!

למה זה טוב בכללי?

חווית קריאה מעולה. קריאה מאוד נוחה גם באור וגם בחושך. בשמש חזקה, המסך לא נעלם כמו שקורה במסכי LCD, ובחושך אפשר להיעזר באור הרקע שיש ברוב הגירסאות שמאפשר לקרוא בכיף הרבה זמן בלי שיכאבו העיניים. בנוסף, מבחינה פיזית מאוד נוח להחזיק את הקינדל ביד אחת (מה שממש לא נכון לספרים ארוכים) ולקרוא בעמידה, בישיבה ובשכיבה(!).

נוח לקרוא כמה ספרים במקביל, משהו שלא עשיתי עד שהיה לי קינדל. במיוחד נוח אם אתה מסתובב עם ספר בתיק וקורא בכל מיני מקומות. גיליתי שאני מאוד אוהב לקרוא כמה ספרים במקביל, ולבחור מה לקרוא לפי המצב רוח ומה בא לי. היום אני בדרך כלל קורא בערך שלושה ספרים במקביל, מה שהופך ספרים מעניינים אך טרחניים, להרבה יותר מהנים.

רכישת ספרים באופן מיידי מהאתר של אמאזון. חיבור ישיר למאגר הספרים הכי גדול בעולם, בו יש לכל ספר תקציר, ביקורות וציונים. ניתן לחפש בקלות לפי שם כותר, סופר וכו׳ ומערכת ההמלצות הכי מדויקת שתצליחו למצוא.

הורדת דגימות בחינם אפשרית בלחיצת כפתור מהמכשיר ברגע. לכל ספר שנמכר באמאזון, שזה כמעט כל הספרים בעולם, יש דגימה (sample) שניתן להוריד בחינם לקינדל. דגימה היא בערך 20 העמודים הראשונים של הספר והיא מאפשרת להבין טוב יותר אם אתם מעוניינים לרכוש את הספר. אני, בגדול, מוריד דגימה של כל ספר שאני חושב על לקרוא מתישהו. זאת אחלה דרך לנהל רשימת קריאה וזה מאפשר שיהיה לי תמיד מספר ספרים בקנה שאני יכול להתחיל בכל רגע נתון.

טוב לשיפור האנגלית. יש בקורא מילון מובנה שמאפשר לתרגם כל מילה לעברית בלחיצה עליה. סופר נוח.

חיפוש מובנה בויקיפדיה היא תכונה ממש מגניבה שמאפשרת לראות את הערך בויקיפדיה על מילה נבחרת בלחיצה עליה (באותו התפריט של התרגום).

היתרונות הדיגיטליים הקלאסיים: מאפשר לכתוב הערות ולסמן קטעים בנוחות. אפשר לחפש ולשמור סימניות. קיצר כיף.

חוסך כסף בטווח הרחוק. ספרים דיגיטליים פשוט יותר זולים.

וכמובן בואו לא נשכח שזה חוסך המון מקום בדירה.

פשוט שיגעון

למה זה טוב לטיולים?

קל משקל. במיוחד אם אתם רוצים לקחת יותר מספר אחד, בין אם בגלל שאתם קוראים מהר, עושים טיול ארוך, או רוצים לסחוב גם ספר טיולים על הטרק שאתם עושים.

לא דורש הרבה סוללה, וטעינה אחת מספיקה ל-20 שעות קריאה בערך. זה יהיה קשה להצליח לקרוא כל כך הרבה בלי לעבור באמצע באפשרות טעינה.

אור אחורי הוא מאוד נוח ללילה, שזה הזמן העיקרי בו אני קורא בטיולים. פשוט תענוג לשכב בשק״ש מתחת לכוכבים, ולקרוא בכיף עד הירדמות.

הורדת ספרים מכל מקום בעולם שיש בו וויפי. יצא לי הרבה פעמים להוריד ספר במהלך חופשה בחו״ל – מאוד נוח.

חסרונות

עדיין יש סוללה, ואני בעיקרון לא אוהב דברים עם סוללה.

וזהו בגדול. יש אנשים שטוענים שהם אוהבים את המגע של הספר והדפים. לדעתי זו תפישה רומנטית שנעלמת אחרי ניסיון עם הקינדל, אבל מה אני כבר יודע.

איזה מהם לקנות?

פייפרוויט. למה? תבדקו זה קל.

איך מזמינים? מאמזון. ישירות או דרך חברות ישראליות שמתווכות כשאין משלוחים.

קייס מגן תזמינו מאלי אקספרס ב-5$, ותחסכו 35$.

  הפוסט הזה מכיל קישורים למוצרים תחת תכנית שיווק שותפים, מה שאומר שאני עשוי לקבל עמלה צנועה עבור רכישות דרך קישורים אלו ללא תוספת תשלום עבורכם. הכתיבה שלי תמיד מבטאת אך ורק את דעתי הכנה, ואני לעולם אמליץ רק על מוצרים שאני באמת מאמין בהם ורכשתי או הייתי רוכש אותם לעצמי. אל תקנו שטויות שאתם לא צריכים(!), אבל אם אתם כבר צריכים, מה אכפת לכם.. תתמכו באתר😋 תודה, ניבגי.

2 תגובות

  1. רחל ברוך

    תודה רבה על הרשימה המעניינת. שתי הערות: א. צריך לדעת שקינדל קורא בפורמט EPUB. יש באינטרנט ממירים מפורמט לפורמט, למקרה שקונים EBOOK בפורמט אחר. ב. עוד יתרון בנוסף על אלו שציינת הוא שיש בתכנית KDP SELECT של אמזון אפשרות (עבור כותבים) לתת לתקופה הורדה חינם של ספרים. זה טוב לסופרים שרוצים להתחיל לשווק את הספר שלהם. זה טוב לקוראים שרוצים ליהנות מספר חינם.

    1. admin

      היי רחל! איזה כיף שאת פה!
      תודה על התוספות החשובות! הספרים החינמיים הם אכן עוד סיבה טובה מאוד לעשות את המעבר לקריאה דיגיטלית. יצא לי לקרוא לא מעט ספרים חינמיים בקינדל!
      תמשיכי לבקר,
      ניבגי.

התגובות סגורות.